Gret

Idéen til vores produkter tager afsæt i et velgørenhedsprojekt, som vi var en del af i 2009. Projektet hed ”Green Bamboo” og var oprettet og finansieret af den franske, private organisation GRET. 

Ved hjælp af viden og innovative løsninger kæmper GRET mod fattigdom og ulighed i verden. Organisationen arbejder med 150 projekter om året i 30 forskellige lande.

”Green Bamboo”-projektet gik ud på at skabe arbejde til fattige bønder i Vietnam. Bønderne blev undervist i at omsætte rester fra bambusindustrien til aktivt kul på en bæredygtig måde.

Ved at fremhæve den miljøvenlige værdi, fik bøndernes aktive kul stor interesse i Spanien og Japan, som i 2010 blev de første markeder til at købe produkterne.

Hos Zen Company vil vi fortsat støtte GRET’s kamp mod fattigdom og ulighed. Udover at købe den aktive kul til vores produkter af bønderne i Vietnam, donerer vi ubeskåret 5% af vores overskud til bedre vilkår for fattige børn i Vietnam.

Du kan læse mere om velgørenhedsorganisationen her www.gret.org

PRODUKTION AF AKTIVT KUL

1. Bambus

Kullet i vores produkter er baseret på rester af bambus, som ikke benyttes af andre i industrien. Ved at bruge disse rester, undgår vi, at de bliver til affald og forurener naturen. Den rå bambus stammer fra en 72 hektar bambusskov midt i Vietnam, hvor hver familie i området har fået tildelt et stykke jord. Bønderne har her mulighed for at dyrke og høste bambus.

2. Afbrændingsproces

Bønderne er uddannet af velgørenhedsorganisationen GRET i at skabe aktivt kul på en bæredygtig måde. Afbrændingsprocessen tager 12-15 dage, hvor temperaturen langsomt stiger op til minimum 800-1000 °C. Herved opstår der små effektive huller i kullet som har en rensende effekt. Efter afbrændingen køles bambusresterne hurtigt ned igen, så man undgår, at det bliver til aske. Processen er yderst bæredygtig, og selv dampen fra produktionen bliver genbrugt til at producere træeddike.

3. Sortering

Efter afbrændingsprocessen sorteres kullet. Jo mindre kulstykkerne er, jo mere overflade vil de danne, og de kan dermed absorbere mere.

Det er de små stykker, vi bruger som basen i vores produkter til at absorbere fugt og lugt. De større stykker sælges til andre producenter.